EL SECRET DELS PÈLAGS: Guixos, aigua i natura al Parc dels Talls

by | set. 7, 2020

EL SECRET DELS PÈLAGS:
Guixos, aigua i natura al Parc dels Talls

Itinerari de natura 
Parc dels Talls

Descripció:
El Parc dels Talls és un testimoni únic al Penedès sobre com un entorn amb un gran impacte humà, com és el de l’explotació minera, ha aconseguit naturalitzar-se de nou i assolir un alt valor naturalístic i paisatgístic.

L’itinerari de natura «Els secrets dels pèlags» ens acosta a un entorn peculiar i ens planteja preguntes per trobar explicacions tant a allò que veiem com el que no veiem: Com es van formar els talls? D’on ve l’aigua dels pèlags? Per què trobem una combinació d’espècies vegetals que no trobem a cap altre lloc del Penedès? Quina fauna s’amaga en aquest paratge tan inusual?

Objectius:
– Conèixer l’origen de l’entorn del Parc dels Talls (com es va formar) i estudiar el mineral de guix i les seves propietats.
– Descobrir l’interès ecològic de l’ecosistema identificant les diferents comunitats de vegetació i fauna que s’han generat al voltant dels pèlags.
– Interpretar el passat i el present del paisatge per projectar-ne el futur i comprendre com un ambient amb un fort impacte de l’activitat humana s’ha naturalitzat esdevenint un espai amb un alt valor naturalístic.

Material pedagògic: Quadern de l’alumne.
Lloc on es desenvolupa l’activitat:
Parc dels Talls, Vilobí del Penedès.
Distància: 4 km. Itinerari de baixa dificultat.
Durada: de 10 a 14h aproximadament, l’acompanyament amb educadors és fins a les 15h.
Preu: 8 euros/alumne

Més informació:
www.parcdelstalls.cat