GUIXOS, AIGUA I NATURA AL PARC DELS TALLS

by | set. 7, 2020

GUIXOS, AIGUA I NATURA AL PARC DELS TALLS

Itinerari de natura
Parc dels Talls

GEOLOGIA

Descripció:
El Parc dels Talls és un testimoni únic al Penedès sobre com un entorn amb un gran impacte humà, com és el de l’explotació minera, ha aconseguit naturalitzar-se de nou i assolir un alt valor naturalístic i paisatgístic.

Amb l’ajuda d’un quadern de camp i diversos materials de suport anirem desgranant els continguts principals de l’itinerari: la situació geogràfica i els valors del parc, la història geològica d’aquests turons, les característiques del guix i la seva explotació industrial, les relacions dels ecosistemes, la influència de l’activitat humana i la interpretació del paisatge.

Objectius:
– Conèixer l’origen de l’entorn del Parc dels Talls (com es va formar) i estudiar el guix i les seves propietats com a material emblemàtic de la zona i principal valor geològic.
– Descobrir l’interès ecològic dels ecosistemes identificant les comunitats de vegetació i fauna que s’han generat al voltant dels pèlags, la biodiversitat i les relacions tròfiques entre espècies.
– Interpretar el passat i el present del paisatge per projectar-ne el futur i comprendre com un ambient amb un fort impacte de l’activitat humana s’ha naturalitzat esdevenint un espai amb un alt valor naturalístic.

Material pedagògic: Quadern de l’alumne.
Lloc on es desenvolupa l’activitat:
Parc dels Talls, Vilobí del Penedès
Distància: 4 km. Itinerari de baixa dificultat.
Durada: 9 a 14h aprox.
Preu: 8 euros/alumne

Més informació:
www.parcdelstalls.cat